Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

Belgische biercultuur is cultureel erfgoed

Belgische bieren Unesco

Bierkenners wisten het natuurlijk al langer, maar nu erkent ook de Unesco de culturele identiteit en diversiteit van de Belgische biercultuur. De biercultuur wordt hiermee het 11e Belgische item op de lijst van immaterieel erfgoed, na o.m. het carnaval in Binche en Aalst, en het garnaalvissen te paard in Oostduinkerke.

Het Belgische dossier werd vanmorgen, na een lange en grondige evaluatie van de aanvraag, goedgekeurd tijdens een congres van de VN-organisatie in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. De verschillende regionale ministers voor Cultuur in ons land, die samen met de biersector mee aan de kar trokken om de erkenning in de wacht te slepen, reageren bijzonder verheugd op de erkenning door de Unesco.

"Dit is een belangrijke morele opsteker voor de biercultuur in ons land en een beloning voor de inzet van al wie zich inzet om deze rijke cultuur levendig te houden", klinkt het in een gezamenlijke persmededeling.

Lees meer...

Bron: www.deredactie.be

Deel deze pagina: