Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

10 redenen waarom bier goed is voor je gezondheid

10 redenen waarom bier goed is voor je gezondheid

Bier als caloriebom en dikmaker? Fabel. Bier als hulp om af te vallen? Feit!
Bier drinken ongezond? Fabel. Bier als gezondheidsbevorderaar? Feit!

Over de verschillende voor- en nadelen van bier drinken zijn al ettelijke discussies gevoerd. U weet nu wat te antwoorden als iemand erop wijst dat uw pintje bier zogezegde schadelijke ingrediënten bevat. Gedaan met de discussie: bier drinken is gezond en wel om deze tien redenen.

  1. Hart: Time Magazine wees in een artikel onlangs op de verschillende gezondheidsvoordelen van een matige bierconsumptie (dagelijks 1 glas voor vrouwen, 2 glazen voor mannen). Wist u dat er een afname zou zijn van 25 tot 45% in de kans op hartziekten?
  2. Huid en haar: bier zorgt voor glanzend en volumineus haar. Speciaalbieren bevatten mineralen en vitaminen die een verzorgende werking hebben: een bierspoeling geeft je haar meer kracht.
  3. Bloeddruk: Artsen uit Nederland en van de universiteit van Harvard hebben aangetoond dat je bloeddruk onder controle wordt gehouden bij een gematigd bierverbruik.
  4. Slaap: Hop is een natuurlijk kalmeringsmiddel. ’s Avonds een glas hoppig bier drinken, blijkt wonderen te doen.
  5. Stress: onderzoekers van de universiteit van Montréal stelden vast dat enkele glazen bier per dag de stress op het werk doen afnemen. Niet-drinkers zouden met meer spanning te maken hebben.
  6. Huid: bier bevat bepaalde vitaminen die de huid regenereren en goed zijn voor de opbouw van pigment. Je huidt wordt gladder en meer flexibel.
  7. Gewicht: Onderzoek toont aan dat gematigde bierdrinkers minder overgewicht hebben dan niet-bierdrinkers; bier bevordert de stofwisseling. Éen glas bier bevat bovendien minder calorieën dan bijvoorbeeld dezelfde hoeveelheid appelsap.
  8. Voorkomt nier- en galstenen: Finse onderzoekers beweren dat het magnesiumgehalte in een halve liter bier het risico op nierstenen met 40% doet dalen.
  9. Weg met de bierbuik: Bier is een enorme opwekker van eetlust. Van bier drinken krijgen we honger en gaan we snacken. Die ‘bierbuik’ bestaat dus niet (maar een snackbuik wel).
  10. Hop als genezende kracht: Hop staat sinds mensenheugnis bekend als een belangrijke medicinale plant. Reeds in de Middeleeuwen gebruikte men hop om tal van klachten te bestrijden. Als we de Vlaamse hopprofessor Denis De Keukeleire moeten geloven is bier super gezond en dat komt allemaal door de hoptoevoeging.

U weet wat u te doen staat: geniet, maar drink met mate(n)!

© BeerWalk | Ariël Meeusen - [email protected]

Deel deze pagina: