Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

Bier drinken enkel voor mannen? Forget it.

Bier drinken enkel voor mannen? Forget it.

Bier drinken zou een aangelegenheid zijn voorbehouden aan mannen… Think again. De geschiedenis leert ons immers dat bier brouwen in het jaar 1000 al een werk was voor vrouwen. Brouwen was namelijk een van de belangrijkste huishoudelijke taken!

Wist je trouwens dat vrouwen in het algemeen over een beter smaakgevoel beschikken dan mannen? Ze kunnen meer smaken en aroma’s van elkaar onderscheiden dan hun collega’s van het mannelijke geslacht. Smaakgevoeligheid ligt verankerd in ons brein. Vrouwen hebben een beter ontwikkelde rechter hersenhelft, waardoor ze beter zouden proeven en meer verfijnde smaken in bieren kunnen ontdekken.

De mythe dat vrouwen alleen fruitige bieren weten te waarderen, moeten we ook ontkrachten. Er zijn natuurlijk vrouwen die de voorkeur geven aan een fruitig bier, maar er zijn ook enorm veel mannen die een fruitig speciaalbier verkiezen boven een gewoon biertje. Het is dus duidelijk dat er niet zoiets bestaat als ‘vrouwenbier’. Het vooroordeel dat vrouwen gewoon bier te bitter vinden, was trouwens al achterhaald want ook donkere chocolade en zwarte koffie en thee zijn bitter. Vrouwen houden dus net zoveel van een bitter en scherp biertje!

© BeerWalk | Ariël Meeusen - [email protected]

Deel deze pagina: