Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

Terrasjesweer!!!!

Terrasjesweer!!!!

Bier en de zon zijn niet altijd de beste vrienden. Eerst en vooral bevatten quasi alle bieren het ingrediënt hop. Dat zorgt onder andere voor een langere houdbaarheid van het bier. Belangrijk om weten is echter dat hop en zon niet zo'n goede match zijn. Zonlicht tast de hop in het bier namelijk aan. Het resultaat daarvan is een enorm onaangename geur. De geur die dan vrijkomt zou enorm gelijkend zijn op de geur van… een stinkdier!

Heb je je trouwens ooit al eens afgevraagd waarom bier vaak in donkere flesjes zit, in tegenstelling tot bijvoorbeeld frisdrank, wijn, likeuren,… ? Zulke donkere flesjes houden de UV straling tegen, waardoor voorkomen wordt dat de hop omgezet wordt naar chemische verbindingen waardoor het bier gaat stinken en slecht wordt. Tegenwoordig gebruiken sommige brouwers ook wel hop die minder gevoelig is voor licht dan vroeger.

Dit alles impliceert dus dat bier uit transparante flessen zeer gevoelig is aan het zonlicht. Let erop dat je je flesje uit de zon zet, of dat je het niet te lang op tafel laat staan als er geen schaduw is.

Het mooie weer lokt iedereen naar buiten. Wij krijgen zin in een frisse pint in het zonnetje, maar ook wespen en andere insecten! Wespen komen snel af op de geur van bier. Maar wist je dat ze veel minder fan zijn van koffie? Als er koffie op tafel staat, is de kans veel kleiner dat je last krijgt van hun gezelschap.

Met dit in het achterhoofd ben je alvast helemaal klaar om de zon (en een biertje) met open armen te verwelkomen. Enjoy!

Deel deze pagina: