Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

Think Global, drink Local!

Think Global, drink Local!

Bier is een natuurproduct, dat weet iedereen, toch zijn er mensen die bier als iets chemisch proeven, al is het alleen al vanwege allerlei toevoegingen waarvoor ze gevoelig zijn. Houd het daarom eenvoudig (en dit is géén pleidooi voor pilsbieren, laat dat overduidelijk zijn!). Vooral de pure smaken van pure natuurlijke producten, geven een oprechte en eerlijke biertasting.

Terug dus naar de basis, terug naar puur. Puur natuur! De smaak krijgt dan als extraatje automatisch een soort gezondheidsgehalte mee. Feit daarbij is dat mensen die van oudsher lokale producten eten minder vaak ziek zijn, omdat het voedsel dat ze eten nu eenmaal is afgestemd op hun eigen (natuurlijke) leefpatroon en persoonlijke (pure) omgeving. Puur is gezond en bovendien lekker. En dat mag gerust met een gepaste foodpairing erbij. En dan zet ik geen vlag op om ecobieren of biobieren te promoten. Want wanneer verdient een drank het etiket “bio”? Formele onzin.

Belgisch speciaalbier of craftbeer wordt vaak als het meest authentieke en lekkerste bier ter wereld gezien. Waarom? Simpel, omdat het in België is gebrouwen en dat duidelijk op het etiket staat en dat is voor velen voldoende bewijs voor kwaliteit – wat een hersenspinsel! Dit is historisch en cultureel zo gegroeid! Wat de stelling van de meeste Belgische speciaalbieren als kwaliteitsproduct onderschrijft, is eeuwenlange doorlopende ervaring. Waarom? Omdat de Belgische brouwers het altijd, laten we zeggen tegen de pilsstroom in, hebben volgehouden om die koppeling tussen de door hen gebrouwen smaakvolle bieren en hun streek/land te blijven leggen, sterker nog: te onderstrepen!

Deel deze pagina: