Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

Antwerp 10 Miles

Antwerp 10 Miles

Dit weekend is het zover: zondag trekken weer vele sportievelingen naar Antwerpen om de Ten Miles te lopen. Jezelf daarna belonen met een frisse pint die bovendien de perfecte manier is om je work-out van die dag af te ronden? Het kan zomaar even! Bier bevat namelijk bepaalde ingrediënten die je prestaties verbeteren.

Sporten kan perfect samengaan met bier, zolang je hierin maar niet overdrijft. De gist die in bier zit, kan je prestaties zelfs verbeteren: je witte bloedcellen krijgen namelijk een enorme boost. Uit onderzoek van Servische sportwetenschappers bleek dat 2 à 3 gram biergist per dag je uithoudingsvermogen met wel 5% kan verbeteren. Wel opletten: 2-3 gram biergist is gelijk aan acht biertjes. Niet echt het beste idee vlak voor of na je grote inspanning. Je kan in plaats daarvan wel kiezen voor biergistsupplementen.

Daarnaast werkt bier ook hydraterend. Een pils hydrateert je sneller dan water door de aanwezigheid van CO2. In Spanje werden hierover testen uitgevoerd met studenten. Het resultaat: bier had na een work-out een positiever effect op hun vochtbalans dan bijvoorbeeld water. De onderzoekers stelden ook vast dat de studenten die bier dronken na hun inspanning, beter herstelden omdat je calorieën worden aangevuld door de koolhydraten in bier.

Tenslotte bevatten stoutbieren veel siliconen door de aanwezigheid van gerst en hop. Stout is een biersoort die gekenmerkt wordt door zijn dronkerbruine kleur. De smaak is redelijk bitter door de toevoeging van gebrande of geroosterde mout. De siliconen in deze bieren, hebben een versterkende werking op je botten.

Deel deze pagina: