Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

Zomerse temperaturen en rosé bier: een match made in heaven!

Zomerse temperaturen en rosé bier: een match made in heaven!

Rosé bieren zijn eigenlijk witbieren waaraan een vleugje rood fruit werd toegevoegd. Het kan gaan om framboos, aardbei, kers,… waardoor rosé bier dus behoort tot de fruitbieren. Het toegevoegde rood fruit zorgt voor een zachte roze kleur. Bovendien hebben rosé bieren een verfrissende zacht-zoete smaak, wat van de biertjes de perfecte dorstlesser maakt op een dag als vandaag!

Het brouwproces van deze bieren verschilt niet zoveel van dat van gewone bieren. Het verschil situeert zich vlak voor het gistingsproces. Dan wordt er aan rosé bieren het rode fruit toegevoegd. Het gaat vaak om vruchten met een harde pit, zoals bijvoorbeeld kersen maar ook perzik. Na de toevoeging kan het bier beginnen gisten samen met het toegevoegde fruitextract, oftewel fermenteren. Fermenteren is een proces waarbij bacteriën en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken, in dit geval bier.

Rosé bieren zijn sinds 2004 op de markt. Nog steeds wordt beweerd dat enkel vrouwen het graag drinken, maar wij zien alvast geen enkele reden waarom mannen dit ook niet zouden kunnen bestellen om te genieten na een warme werkdag. Schol!

Deel deze pagina: