Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

De UNESCO erkenning is binnen!

De UNESCO erkenning is binnen!

"Zonder bier geen biercultuur"

Niet het bier maar wel de biercultuur is erkend, en wel als "immaterieel erfgoed". "Materieel is er gelukkig het bier, anders zou ons genot veel kleiner zijn. Maar we mogen de biercultuur niet reduceren tot het bier", legde Vlaams Minister van Cultuur en ex-voorzitter van de Belgische Brouwers, Sven Gatz uit. "Zonder bier geen biercultuur, maar Unesco wil natuurlijk dat bier de meerwaarde bewijst van het samenbrengen van mensen. Dat is het immateriële: het samenbrengen van mensen rond iets wat ze gemeen hebben, belangrijk vinden en verder willen laten evolueren."

De Belgische biercultuur is al het elfde Belgische item op de Unesco-lijst van immaterieel erfgoed. Onder meer het carnaval in Aalst en Binche, de Heilig-Bloedprocessie van Brugge en het garnaalvissen te paard in Oostduinkerke werden al erkend.

En daar horen wij Belgen trots op te zijn. Want nog steeds stellen we ons veel te bescheiden op als het gaat om onze vaderlandse waarden en de unieke cultuur en tradities van bier!

Van over heel de wereld komen dagelijks tonnen toeristen toestromen voor de Belgische bierbeleving.

Met al onze team en onze gidsen van BeerWalk durven we dus oprecht stellen wekelijks de "goede boodschap" te verkondigen. Dit is onze historie, wat ons als Onoverwinnelijke Belgicae maakte. Dit is waar wij voor staan.

Maar dan liefst met een smakelijke glimlach en een schuimend glas in de hand.

Schol!

Deel deze pagina: