Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

De Heilige Armand, de heilige der heiligen onder de bierliefhebbers

De Heilige Armand, de heilige der heiligen onder de bierliefhebbers

Vanaf de vroege middeleeuwen tot de renaissance beschikten de paters over een zeer hoogstaande brouwtechniek en waren natuurlijk de besten in hun vak, maar hoe is die exclusiviteit in het brouwen eigenlijk begonnen? We stellen jullie graag de heilige Armand voor, die van eind 5e eeuw tot begin 6e eeuw heeft geleefd. Hij heeft namelijk een hele serie abdijen opgericht in Zuid-België en Noord-Frankrijk om te brouwen! Dat maakt hem voor de bierliefhebbers onder ons toch een beetje een ultra heilige niet waar?

We mogen de heilige Armand niet alleen prezen voor de start van het brouwen in abdijen, hij is bovendien de bedenker van de gastvrijheid en de beschermheilige van de kasteleins en de bierverkopers.

Deel deze pagina: