Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

Ik ben ... het Bier van de Duivel

Ik ben ... het Bier van de Duivel

Waar komen ze toch vandaan? Die vele duivelsbiertjes? Op één of andere manier houden we van de Duivel. De aantrekkingskracht van het duister, het morbide en mysterieuze. Is het daarom dat we graag eens ten onder gaan in de "helledrank"?

Het is algemeen bekend dat onze huidige perceptie van de duivel een bedenksel is van de heilige Ierse Saint Patrick, u wel gekend. Die komt op de idee om de duivelsfiguur binnen de kerktraditie wat meer op de voorgrond te plaatsen, inclusief een karikaturale mens-beest mengelmoes met bokkenpoten en -hoorns en een drakenstaart. Het woord “satan” betekent trouwens letterlijk “tegenstander” in het Hebreeuws.

Daar speelden de brouwers die niet toegelaten werden tot het imperium de Trappisten of patersbieren natuurlijk heerlijk op in. We raden u bij uw volgende biertasting aan zeker eens te proeven: Satan, Lucifer, Duvel, Hel & Verdoemenis, Duivels Bier, Gruut Inferno en een serieus gamma aan Bokbiertjes. U weet wat zangeracteur Tom Waits hierover zei: 'De duivel bestaat niet, dat is god als hij dronken is'.

Deel deze pagina: