Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

Bier is gezond !

Bier is gezond !

Wat kan er meer deugd doen dan een heerlijk lekker pintje. Het is de ultieme verkoeling op een warme zomeravond én de ideale opwarmer tijdens donkere winterdagen. Maar wist je dat bier, met mate gedronken, supergoed is voor je gezondheid?

Hierbij alvast 20 redenen om die matige bierconsumptie te onderhouden.

1. Bier is goed tegen hartinfarcten.

Rode wijn wordt vaak aangeprezen als de gezondste alcoholische drank. Dit blijkt niet helemaal waar te zijn. Bierdrinkers hebben volgens onderzoek minder hartproblemen dan wijn- of whiskydrinkers. Een bierdrinker (halve liter per dag) loopt +/- 50% minder risico op een hartinfarct dan een geheelonthouder.

2. Bier beschermt je tegen een beroerte.

De bestanddelen van bier voorkomen dat je bloed gaat klonteren.

3. Bier is goed voor je bloeddruk.

Artsen uit Nederland en van de universiteit van Harvard hebben dit aangetoond.

4. Bier kan diabetes verhinderen.

Bierdrinkers hebben zelden te kampen met suikerziekte. Verschillende studies tonen aan dat mensen die bier drinken ongeveer 30% minder kans hebben op diabetes.

5. Bier verbetert je geheugen.

Bierdrinkers maken minder kans op alzheimer en dementie.

6. Bier bezorgt je stevige botten.

Bier heeft een positieve invloed op je beendergestel en beschermt tegen osteoporose. Je kan je botten sterk houden met bier, hierdoor heb je minder kans op breuken na een val. Drink met mate want te veel bier drinken zorgt er net voor dat je botten hun kracht verliezen.

7. Bier laat je langer leven.

Wie één of twee glazen bier per dag drinkt, leeft langer.

8. Bier is goed tegen diarree.

De azijn- en melkzuren in bier beperken de cultuur van darmkiemen die diarree veroorzaken.

9. Bier helpt tegen stress.

Onderzoekers van de universiteit van Montreal hebben dit aangetoond. Door af en toe een biertje te drinken verlaag je het stressniveau in je lichaam. Je risico op een hartziekte daalt hierdoor aanzienlijk.

10. Bier voorkomt nier- en galstenen.

Finse onderzoekers beweren dat het magnesiumgehalte in een halve liter bier het risico op nierstenen met 40% doet afnemen.

11. Bier helpt tegen slaapstoornissen.

Hop is een natuurlijk kalmeringsmiddel. ‘s Avonds een glas bier drinken blijkt een afdoend slaapmiddel te zijn.

12. Bier kan je beschermen tegen kanker.

De talrijke polyfenolen in bier houden de groei van tumoren in toom.

13. Bier zorgt voor een schone huid.

Bepaalde vitaminen in bier regenereren de huid en zijn goed voor de opbouw van pigment. Je huid wordt gladder en meer flexibel.

14. Bier is goed tegen verkoudheden.

Warm bier bevordert de bloedsomloop en de ademhaling, helpt tegen gewrichtspijn en versterkt het immuunsysteem.

15. Bier beschermt zwangere vrouwen.

Een gebrek aan foliumzuur kan een oorzaak zijn van vroeggeboorte en misvormingen van de foetus. Een liter bier bevat meer dan onze dagelijkse behoefte. Alcoholvrij bier is bijgevolg een aanrader voor zwangere vrouwen.

16. Bier scherpt de eetlust aan.

De bestanddelen van hop, het koolzuur en de alcohol in bier stimuleren de spijsverteringssappen en de eetlust.

17. Bier voorkomt maagzweren.

Anderhalve liter bier per week remt de aangroei van bacteriën die een ontsteking van de maagwand kunnen veroorzaken, waardoor het risico op maagzweren afneemt.

18. Bier is een snelle dorstlesser en maakt je socialer.

De bestanddelen van bier zorgen ervoor dat je dorst sneller gelest wordt dan wanneer je een glas helder water drinkt. Een biertje kan je helpen om meer vrienden te maken. Het maakt je minder gespannen en je durft meer jezelf zijn.

19. Bier helpt je afvallen.

Studies tonen aan dat mensen die met mate bier drinken, minder overgewicht vertonen dan niet-drinkers. Bier bevordert immers de stofwisseling. Een glas bier bevat bovendien minder calorieën dan bijvoorbeeld dezelfde hoeveelheid appelsap.

20. Bier zorgt voor mooier haar.

Bier bevat mineralen en vitaminen die je haar verzorgen. Een ‘bierspoeling’ geeft je haar meer kracht en volume. En geen paniek: de biergeur is na enkele minuten vervlogen.

!! Boek nu en drink een biertje op je gezondheid !! www.beerwalk.be

Deel deze pagina: