Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

Gouden Carolus UL.T.R.A.

Gouden Carolus UL.T.R.A.

Gouden Carolus Classic

De Gouden Carolus Classic van brouwerij Het Anker wordt gezien als één van de beste bieren ter wereld. Dit bier combineert de warmte van wijn met de frisheid van bier. Dit is een karaktervol bier, waar je elke keer weer op terugkomt.

Dit nieuwe bier is dus de Gouden Carolus UL.T.R.A. UL.T.R.A. is kort voor ‘Ultimate Taste, Reduced Alcohol’. Hiermee brengt de Mechelse stadsbrouwerij een smaakvol Belgisch bier met een lager alcoholvolume uit, namelijk met 3,7%. Het bier het heeft 3 weken gelagerd om toch zijn volle smaak te krijgen. Daarnaast hergist dit bier na het bottelen nog op de fles.

Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. In Stokerij De Molenberg, de 17e-eeuwse familiehoeve en stokerij in Blaasveld, wordt er op basis van het moutbeslag van Gouden Carolus Tripel ook verfijnde Belgische whisky gestookt. De Gouden Carolus Single Malt vormt het perfecte huwelijk tussen de twee familietradities van brouwen en distilleren. De brasserie, het brouwerijhotel en het uitgebreide belevingsaanbod staan garant voor de ultieme Mechelse bierbeleving.

Een lange zoektocht

Na een zoektocht van meer dan 2 jaar is het bier nu dan eindelijk verkrijgbaar! Eigenaar van de familie brouwerij, Charles Leclef, zegt hierover: “In de periode dat pilsbieren wereldwijd de norm werden en kleine brouwerijen werden overgenomen door de grote reuzen, redde mijn grootvader Charles Van Breedam de brouwerij van een faillissement door de moedige beslissing om te stoppen met het brouwen van pilsbieren en te focussen op Belgische speciaalbieren. Het Anker kon zich differentiëren met kwaliteitsvolle bieren met een hoger alcoholvolume.”

Ondertussen is brouwerij Het Anker niet meer weg te denken uit het bierlandschap en bij menig bierliefhebber groots geliefd. De bieren van de brouwerij zijn dan ook al vaak onderscheiden en verkozen tot de beste in hun soort. Toch is het voor de brouwers nooit het doel geweest perse hogere of lagere alcoholpercentages door te voeren.. Het Anker blijft er steeds naar streven om kwaliteit te leveren en te blijven innoveren.

Charles vervolgt: “In onze veranderende maatschappij moeten we als brouwerij ook de evolutie rond verantwoord alcoholverbruik volgen. Terwijl de grote reuzen nu op de proppen komen met nieuwe processen voor 0,0 bieren en heel wat brouwerijen de hop-hype misbruiken om hun brouwsels te maskeren, hebben wij het net anders aangepakt. Onze brouwers zijn er in geslaagd om een smaakvol blond bier van hoge gisting te brouwen met een alcoholvolume van slechts 3,7%. Dit deden ze geheel volgens de regels van het vak, inclusief hergisting op fles. Gouden Carolus UL.T.R.A. is zeer smaakvol en verfrissend, licht kruidig en met een droge afdronk. Ik kan mij inbeelden dat een liefhebber zijn Gouden Carolus Tripel niet meteen links zal laten staan, maar voor heel wat gelegenheden hebben we hiermee een ideaal bier voor handen.”

<< Ontdek de Gouden Carolus UL.T.R.A. zelf tijdens een BeerWalk te Mechelen >>

Deel deze pagina: