Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

Cuvée Clarisse is beste zwaar bier ter wereld én Tripel Kanunnik nr 1 in de categorie Belgian Style Triple!

Cuvée Clarisse is beste zwaar bier ter wereld én Tripel Kanunnik nr 1 in de categorie Belgian Style Triple!

BESTE ZWAAR BIER TER WERELD EN NUMMER 1 BELGIAN STYLE TRIPLE KOMEN UIT LIMBURG!

Cuvée Clarisse, de robijnrode gerstewijn van Brouwerij Wilderen, werd tijdens de World Beer Awards bekroond tot het beste zwaar donker bier ter wereld. Dit bijna tien jaar nadat Gouden Carolus Classic al dezelfde titel behaalde. Met een gouden medaille voor Tripel Kanunnik behaalde Wilderen nog een tweede onderscheiding op de World Beer Awards.

De World Beer Awards is ‘s werelds grootste en meest prestigieuze bierwedstrijd. De bieren worden door een professionele jury beoordeeld op basis van stijlkenmerken volgens de respectieve bierstijlen waartoe zij behoren. Naast winnaars per continent en per land worden ook de wereldwijd beste bieren in de verschillende bierstijlen uitgeroepen.

“De voorbije jaren werden vooral Amerikaanse en Canadese brouwerijen onderscheiden met de titel van ‘Best Strong Dark Beer in the World’, terwijl het nochtans een typische Belgische bierstijl is, naast de Angelsaksische scotch-, stout- en porterbieren”, geeft Mike Janssen, eigenaar van Brouwerij-Distilleerderij Wilderen, aan. “Cuvée Clarisse werd in het najaar van 2014 gelanceerd en werd sindsdien meermaals onderscheiden met gouden medailles op de World Beer Awards en de World Beer Challenge in 2016 en 2017. Dat wij nu worden uitgeroepen tot World Style Winner in de categorie ‘Best Strong Dark Beer’ is een hele eer, ook al omdat het bijna tien jaar geleden is dat nog een Belgisch bier die titel mocht voeren, namelijk Gouden Carolus Classic in 2009. De titel ‘Best Strong Dark Beer in the World’ is een erkenning voor het vakmanschap en de passie waarmee onze brouwmeesters en medewerkers brouwen”.

Afbeeldingsresultaat voor Cuvée Clarisse

Goud voor Tripel Kanunnik
Naast Cuvée Clarisse behaalde Brouwerij Wilderen nog een tweede onderscheiding tijdens de World Beer Awards. Tripel Kanunnik (8,2 vol.%) verwierf de Gouden Medaille in de categorie Belgian Style Triple. De voorbije jaren werd dit bier ook al geëerd met zilveren en gouden medailles op de World Beer Challenge en de World Beer Awards.

Afbeeldingsresultaat voor Tripel Kanunnik

Bron : http://www.madeinlimburg.be/nieuws/beste-zwaar-bier-ter-wereld-komt-uit-wilderen/

Deel deze pagina: