Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

Stad Leuven krijgt eigen BeerWalk

Bierproeverij Leuven

Na Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk en Mechelen krijgt nu ook dé bier- en studentenstad Leuven zijn eigen BeerWalk. Ontdek nu ook het prachtige Leuven met zijn rijke bierverleden en zijn kleine lokale brouwerijen.

Vanwege de eeuwenlange aanwezigheid van zowel de grootste brouwerij van België - Artois, als het studentenleven, wordt Leuven de bierhoofdstad van Vlaanderen/België genoemd. De stad beschikt zelfs over de langste toog ter wereld. Tijdens deze boeiende historische bierwandeling ontdek je de andere kant van Leuven met zijn talrijke kleine lokale brouwerijen en bijzondere speciaalbieren. Vele oude gebouwen in de binnenstad zijn nog stille getuige van de interessante biergeschiedenis van Leuven. Speciaal voor deze historische biertocht heeft biercoach/hoofdgids en historicus Ariël Meeusen zich verdiept in oude manifesten en boeken, architecturale bronnen en bierstambomen. Ontdek het charmante, aan de Dijle gelegen, stadscentrum van Leuven op een geheel andere, unieke manier.

Tijdens de wandeling stoppen we aan vijf pittoreske stadskroegen en volkscafé ’s om onder begeleiding van de gids/zytholoog de smaken te ontdekken van de bijzondere speciaalbieren van de kleinere bierbrouwerijen te Leuven. Zo laten we iedereen ook actief kennismaken met onze Biercultuur, die erkend is als UNESCO Werelderfgoed.

<<< Boek nu! Ontdek Leuven op een unieke manier! >>>

Deel deze pagina: