Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

De 5 biertrends van 2018!

De 5 biertrends van 2018!

De 5 biertrends van 2018!

1. Steeds troebelere bieren en Sour IPA

2018 was gekenmerkt door de opkomst van troebele IPA’s, zoals de NEIPA. We zagen meer bieren die steeds troebeler gemaakt worden, zowel IPA’s als andere soorten bier.

Sour en IPA zijn de twee recentste grote trends in de brouwerswereld. Dit jaar hebben steeds meer Sour IPA’s hun intrede gedaan, met biersoorten zoals de Gose IPA of de Berliner IPA.

2. Bloemen en planten

Zoals andere jaren hebben fruitbieren stand gehouden. We hebben echter een opwaartse trend van bieren op basis van planten en lokale kruiden: hibiscus, citronella, vlierbes, munt, verbena, rozen, mélisse, jasmijnthee, earl grey...

3. Seizoenbieren en “farmhouse style”

Boerderijbieren hebben de wind in de rug. Meer moderne seizoenbieren worden steeds meer vervangen door traditionele boerderijbieren, met lokale ingrediënten (malt, granen, fruit, biergisten).

4. Speciaalbier met minder alcohol populairder

Speciaalbieren worden veel gedronken maar speciaalbier met een lager alcoholpercentage lijken populairder te worden.

Een op de drie kiest vaker voor deze variant dan twee jaar geleden. Vrouwen (41%) doen dat veel vaker dan mannen (29%). Minder alcohol is overigens een trend die in de gehele horeca te zien is, neem bijvoorbeeld de populariteit van vermout.

5. Sour met lactose

Reeds een topper in de VS, deze trend is eind 2017 naar Europa overgewaaid, met o.a. de Berliner Weisse en andere zure bieren met lactose. Deze zorgt voor een zoetzure mengeling. Vaak wordt er fruit aan toegevoegd, wat bieren geeft die rechtstreeks door ijscrème en yoghurt geïnspireerd zijn.

<<<www.beerwalk.be>>>

Deel deze pagina: