Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

De resultaten van de Brussels Beer Challenge

Bier ruiken

Dit is het beste Belgische bier volgens de 88 juryleden van de Brussels Beer Challenge.

De Belgische brouwers zijn op de zevende editie van de Brussels Beer Challenge opnieuw met het grootste aantal medailles aan de haal gegaan. Dat bleek maandag bij de bekendmaking van de laureaten op de Horeca Expo in Gent. België haalde 65 medailles binnen, twee meer dan vorig jaar. De belangrijkste prijs ging echter naar Italië.

Voor de Brussels Beer Challenge hebben 88 juryleden een tweetal weken geleden in Mechelen meer dan 1.500 bieren geproefd uit 48 verschillende landen. De deelnemende brouwers kwamen uit alle hoeken van de wereld.

Maandag werden medailles uitgedeeld in een vijftigtal categorieën. België doet het net als de voorbije jaren weer beter dan de VS (51) en Brazilië (24), die op de tweede en derde plaats belandden. Bij de 65 Belgische medailles waren er 13 gouden.

Maar het werd geen algehele triomftocht voor ons land. De Comac Award, die wordt uitgereikt aan het bier dat over alle categorieën heen de beste score haalt, ging namelijk naar Ocra, van de Italiaanse brouwerij Diciottozerouno (AchttienNulEen). Dat bier had eerder ook al de overwinning binnengehaald in de categorie Pale & Amber Ale: Modern Saison.

Het best scorende Belgische bier werd de BZART Lambiek 2016 van brouwerij Oud Beersel, dat ook de winnaar was in de categorie Speciality Beer: Brut Beer.

Voorts viel tijdens de competitie ook de prestatie op van brouwerij Boon, uit het Vlaams-Brabantse Lembeek. Het bezette in de categorie Speciality Beer: Old style Gueuze-Lambicmet drie verschillende bieren namelijk het volledige podium. Het goud was er weggelegd voor Oude Geuze Boon VAT 108.

BRUSSELS BEER CHALLENGE

De Brussels Beer Challenge is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarin gestreden wordt om de titel van het beste bier. Deze professionele bierwedstrijd is een unieke opportuniteit voor alle bierproducenten om zich te meten met de allerbeste internationale en Belgische brouwers. Drie dagen lang proefde een panel van 88 internationaal gereputeerde bierkenners meer dan 1.500 bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren worden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, type en stijl, en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award tijdens Horeca Expo in Gent.

Bekijk alle resultaten op de website van Brussels Beer Challenge : https://www.brusselsbeerchallenge.com/nl/resultaten/2018/

Deel deze pagina: