Update coronavirus: Onze bierwandelingen worden opgeschort tot 15 april. Wij contacteren alle deelnemers voor een omboeking of voucher (12 maanden geldig). U kan nog steeds boeken voor bierwandelingen na 15 april.

Stad Brussel krijgt eigen BeerWalk / BeerWalk Bruxelles reçoit son propre BeerWalk

Stad Brussel krijgt eigen BeerWalk / BeerWalk Bruxelles reçoit son propre BeerWalk

Na Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk, Mechelen en Leuven kon onze hoofdstad Brussel niet ontbreken en krijgt deze zijn eigen BeerWalk. De vele (inter)nationale toeristen, bierliefhebbers en groepen zullen, in navolging van onze andere BeerWalk steden, nu ook het indrukwekkende Brussel in relatie tot zijn rijke bierverleden kunnen ontdekken.

Ontdek het hart van Europa, gelegen aan de Zenne, in een unieke wandeling van drie uur. Leer bier proeven met een gids die je volledig onderdompelt in de biergeschiedenis van de Belgische en Europese hoofdstad. Eind 19e, begin 20ste eeuw waren er immers tientallen brouwerijen in Brussel. Veel kelders van privéwoningen en van openbare plaatsen werden verhuurd om vaten op te slaan. Kortom, Brussel rook naar bier. Tijdens deze boeiende historische bierwandeling brengen we je terug naar deze tijd, ontdek je de mooie Art Nouveau panden én kom je behoorlijk wat bierige plekjes tegen.

Tijdens de wandeling stoppen we aan vijf pittoreske stadskroegen en volkscafé ’s om onder begeleiding van de gids/zytholoog de smaken te ontdekken van de bijzondere speciaalbieren van de kleinere bierbrouwerijen te Brussel. Laat je volledig onderdompelen in de door UNESCO tot werelderfgoed geklasseerde Belgische biercultuur!

BeerWalk Brussel start vanaf 7 januari 2019, dit telkens op vrijdagmiddag en -avond, zaterdagmiddag en -avond en zondagmiddag. Boekingen verlopen via ons online geautomatiseerd platform. Als koppel of met enkele vrienden kan je al een BeerWalk boeken via www.beerwalk.be/nl/brussel/bierwandeling.

<<< Boek nu! Ontdek Brussel op een unieke manier! >>>


Après Anvers, Gand, Bruges, Courtrai, Louvain et Malines, notre propre capitale ne pouvait manquer à la liste et elle reçoit à son tour son propre BeerWalk. Les multiples touristes (inter)nationaux, amateurs de bières et groupes pourront aussi, tout comme dans nos autres villes BeerWalk, découvrir l’impressionnante ville de Bruxelles en relation avec son histoire riche en bières.

Découvrez le coeur de l’Europe, située aux bords de la Senne, lors d’une unique promenade de trois heures. Apprenez à déguster la bière avec un guide, qui vous submergera dans l’histoire de la bière de la capitale Belge et Européenne. Fin 19ième, début 20ième siècles des dizaines de brasseries se situaient à Bruxelles. Beaucoup de caves d’habitations privées et de lieux publiques étaient loués afin d’y stocker des futs. Bruxelles sentait bon la bière. Lors de notre passionnante promenade de l’histoire de la bière, nous vous ramenons dans le temps, vous découvrirez des immeubles Art Nouveau et vous rencontrerez un tas d’endroits bièresque.

Lors de notre promenade, nous nous arrêtons dans cinq cafés pittoresques citadins et populaires, pour y découvrir, sous accompagnement d’un guide/zythologue, les goûts des bières spéciales des petites brasseries de bières de Bruxelles. Laissez-vous submerger par l’expérience bière classée UNESCO.

BeerWalk Bruxelles démarre à partir du 7 janvier 2019, et ce chaque vendredi midi et soir, samedi midi et soir et dimanche midi. Les réservations se font via notre plateforme automatisée en ligne. En tant que couple et en groupe d’amis vous pouvez déjà réserver un BeerWalk via https://www.beerwalk.be/fr/bruxelles/tour/.

<<< Réservez! Découvrir Bruxelles d’une manière unique! >>>

Deel deze pagina: